Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Σε ΜιΑ ΕλΛάΔα ΤοΥ ΣήΜεΡα


Σε αυτό μου το κείμενο θα ήθελα να εκφράσω μια μικρή μου απορία . Τι είδους προσόντα πρέπει να έχει ένα σχολείο για να δικαιούται να πάρει από το κράτος κονδύλι για θέρμανση ; Ίσως τα σχολεία της Β.Ελλάδος δεν είναι άξια των τιμών και συνεπώς δεν δικαιούται την επιδότηση . Αντίθετα αρκετά σχολεία της υπόλοιπης Ελλάδας έχουν πάρει ήδη την επιδότηση και η θέρμανση λειτουργεί κανονικά . Αν μου επιτρέπετε , θέλω να υπενθυμίσω τις τεραστίων διαστάσεων διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ των δύο αυτών περιοχών της Ελλάδος . Είναι προφανές πως μόνο με κλήρωση θα μπορούσε να παρθεί μια απόφαση τόσο απαράδεχτη και γελοία .   Ποιά είναι τα κριτήρια λοιπόν με τα οποία επιλέγουν ποιά από τα Ελληνόπουλα και όχι μόνο θα ζεσταθούν φέτος και ποιές είναι οι προοπτικές με τις οποίες περιμένουν αυτό το κράτος να αλλάξει πορεία ; Μάλλον προς το παρόν θα μείνουμε στην τρέχουσα κατάσταση διότι περιμένουμε να προοδεύσουμε και δίνουμε τη σκυτάλη σε ανίκανους ανθρώπους που προτείνουν να επανέλθει η ξυλόσομπα στα σχολεία και να φέρνουν κάθε μέρα τα παιδιά από ένα κούτσουρο . Ο <<Κύριος>> που το πρότεινε μπορεί να φανταστεί ένα παιδί να μελανιάζει από το κρύο και να λιποθυμά μέσα στη σχολική αίθουσα , μα δεν μπορεί να φανταστεί το υπουργείο του χωρίς ακριβό χαρτί τουαλέτας .
Ειρωνεία . Να μια λέξη που εκφράζει την παρούσα κατάσταση χωρίς πολλά λόγια . Οι προαναφερόμενοι λοιπόν ως κύριοι κάνουν το παν για να σκληραγωγήσουν τα παιδιά και μου θυμίζουν κάτι από ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο . Όπου η πείνα και η φτώχεια είχε σχεδόν τα ίδια ποσοστά με σήμερα . Εκεί που οι μαυραγορίτες είχαν ρουφήξει το μεδούλι των φτωχών ανθρώπων πουλώντας τα τρόφιμα σε αστρονομικές τιμές .
 Κάτι μου θυμίζει κάτι μου θυμίζει ...........Αααα , ναι !!!! Τις σημερινές τιμές , και τη σημερινή κατάσταση . Τόσες ομοιότητες.... Με μια μόνη διαφορά . Εκείνοι ονομάστηκαν δικτάτορες ενώ αυτοί ονομάζονται ευεργέτες . Τα συμπεράσματα δικά σας.....
WeirdP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου