Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

"Έτσι θα αλλάξει η ζωή!!!???"


Τα όρια γύρω μου στενεύουν και έχω αρχίσει να ανησυχώ . Όχι όμως για όσα γίνονται αυτό το διάστημα αλλά για όσα δεν έχουμε ακόμα αντιμετωπίσει και αναμφίβολα θα αντιμετωπίσουμε . Και δεν μιλάω μόνο για τον τομέα των οικονομικών , μιλάω γενικά για όλα όσα δέχονται και θα συνεχίσουν να δέχονται πίεση με το πέρασμα του χρόνου . Η έκφραση ας πούμε και η ελευθερία του ανθρώπου να αποφασίζει ο ίδιος για τις αλλαγές που γίνονται στην ζωή του έχουν αρχίσει να εκλείπουν μιάς και τα ΜΜΕ τρομοκρατούν με τον χειρότερο τρόπο τους πολίτες και τους αναγκάζουν να μένουν άπραγοι στις αλλαγές που βιώνουν και τον κοινωνικό τους  <<βιασμό>> ή με άλλα λόγια την εξαθλίωση και τον εξευτελισμό τους .
 Η αδράνεια λοιπόν έχει βαθύτερα αίτια , το όλο <<πρόβλημα>> δεν ξεκίνησε τώρα , ούτε είναι κάτι που αφορά μόνο μία συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων . Είναι κάτι γενικό και μας αφορά όλους . Είναι κάτι σαν ιός . Αν και είχαμε προσβληθεί εδώ και καιρό , ήμασταν απλά φορείς . Δεν είχαμε καταλάβει τι πραγματικά συνέβαινε μέχρι που η <<ασθένεια>> μας αυτή άρχισε να εκδηλώνεται και να γίνεται αντιληπτή , μόνο που τότε ήταν πια αργά . Η αφύπνιση ήταν απότομη , και η αντιδράσεις αναπόφευκτες , άσχετα με το αν κάποιοι ακόμη <<κοιμούνται>> . Όμως αυτό είναι άλλο θέμα , άλλο πρόβλημα , και αφορά άλλους .

 Το θέμα όμως είναι ότι η αδράνεια πρέπει να μεταποιηθεί σε ενεργητικότητα , και η απραγία σε πράξεις και όχι απλά λόγια που προσωρινά καθησυχάζουν όλους όσους ψάχνουν ευκαιρία να ξεφεύγουν και να διαλέγουν τα όμορφα λόγια αντί των αληθινών και αυτών που πονάνε μιας και αυτή είναι η αλήθεια . Όμως πίσω από μιά κουκούλα δεν τα κρύβεις όλα . Μην νομίζετε οτί ξεστομίζοντας μιά απειλή ή πετώντας μια μολότοφ όλα θα αλλάξουν . Μην σας ξεγελούν οι προσωρινές ανέσεις και η προσωρινή <<ασφάλεια>> πίσω από μια μάσκα .
  Τίποτα δεν είναι δεδομένο και τίποτα δεν θα αλλάξει αν ο νους δεν ξυπνήσει και δεν συνεχίσει να αποβλακώνεται μπροστά από μια οθόνη .
Έτσι θα αλλάξει ο κόσμος . Έτσι θα αλλάξει η ζωή .......
WeirdP.

1 σχόλιο: