Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

"Περί αλλόκοτων κόσμων"

Τίποτα δεν είναι στο χέρι κανενός . Όλα είναι συνέπειες αυτού που εμείς ονομάζουμε μοίρα . Άλλοι το λένε κάρμα και άλλοι πεπρωμένο . Το θέμα όμως είναι πως ουσιαστικά ξεγελάμε τον εαυτό μας κρύβοντας τα πραγματικά μας συναισθήματα πίσω από την κουρτίνα μιας ψεύτικης αισιοδοξίας και απλά προσαρμόζουμε τις ζωές μας στις συγκεκριμένες συνθήκες .
 Τίποτα όμως δεν αλλάζει . Εμείς παραμένουμε ίδιοι . Αυτό που πραγματικά αλλάζει συνεχώς είναι οι σκηνές , τα πρόσωπα , ο χρόνος . Δύσκολο να παραμείνει κανείς ακλόνητος μπροστά σε μια τέτοια οχλοβοή , σε μία τέτοια θύελα . Όλα κινούνται τόσο γρήγορα , τόσο απρόσμενα . Οι ταμπέλες χάνονται από τους δρόμους κι εμείς βρισκόμαστε σε μια άδεια διασταύρωση προσπαθώντας να διαλέξουμε τον <<σωστό>> δρόμο . Συνήθως διαλέγουμε με τα μάτια κλειστ
ά , δηλαδή με τον πιό ανώδυνο τρόπο . Όμως τίποτα δεν είναι τυχαίο , όλα είναι επιρρεασμένα από κάπου . Όπως κι εμείς άλλωστε . Κι ας υποδυόμαστε τους ανεξάρτητους .
 Όλα λοιπόν είναι συνέπειες , αιτίες κι αφορμές που σχηματίζουν μια μεγάλη αλυσίδα που ξεκινάει από την αρχή του κόσμου και φτάνει μέχρι και το τέλος του . Αυτός ο αλλόκοτος κόσμος που συνεχώς αλλάζει , παρασύρει τους πάντες και τα πάντα σε μιά καταιγίδα , που βομβαρδίζεται συνεχώς από
καινούργιες ιδέες και ιδανικά που με τη σειρά τους επιρρεάζουν κι αυτά την εξέλιξη των ανθρώπων και ιδιαίτερα των πραγμάτων . Κι αυτά όμως εμείς οι άνθρωποι τα δημιουργούμε , εμείς τα προωθούμε κι εμείς τα αποδοκιμάζουμε . Ίσως φταίχτης να είναι ο ίδιος ο άνθρωπος . Δεν το αποκλείω ούτε όμως θεωρώ το θέμα λήξαν .Έτσι λοιπόν αφήνω ανοιχτά τα ενδεχόμενα και σας ρωτώ . Μήπως τελικά ο φταίχτης είμαστε εμείς ???
WeirdP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου