Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Level 1 Φόβος

 Ποιός καθορίζει το αν κάποιος είναι όμορφος ή <<άσχημος>> ; Ποιός μπορεί να ξέρει , ποιά ήταν τα αρχικά σχέδια του δημιουργού για τον άνθρωπο ;  Ποιά πράγματα θεωρούνται σωστά , και ποιά λάθος . Τί είναι φυσικό και τί αλλόκοτο και παράξενο .
  Καθετί διαφορετικό μας τρομάζει , και μας κάνει να κλεινόμαστε στον εαυτό μας . Το άγνωστο , και όσα αυτό συνοδεύει , αποτελεί ένα χάος που ο άνθρωπος αρνείται να το υποστεί ψυχοσωματικά , προτιμώντας την <<ασφάλεια>> της απάθειας και της ανίας . << Ησυχία , τάξις , και ασφάλεια παντού>> Σωστά ; Ένα παιχνίδι στο οποίο η μοίρα έχει το πάνω χέρι , και ο άνθρωπος δεν κάνει τίποτα για να αλλάξει το πεπρωμένο του . Αυτή είναι η ζωή μας . Ένα ασφαλές videogame . 
 Μόνο που δε συμβαίνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα . Ο άνθρωπος έχει μία και μόνη ζωή . Και σε αυτή του τη ζωή , ο άνθρωπος πρέπει να τρέφεται , να κοιμάται , να νιώθει , να διασκεδάζει , να ζεί . Όχι να προσπαθεί απλά να αποφύγει την απειλή , τρέχοντας μέσα σε στενά πέτρινα δρομάκια με ένα όπλο στο χέρι , σκοτώνοντας όποιον συναντήσει μπροστά του . Δεν είναι αυτό ο άνθρωπος . Ούτε μπορεί να επανέλθει στο level 1 μετά από κάποιο χτύπημα . Η ζωή απλά συνεχίζεται . Όσο πληγωμένοι κι αν είμαστε ή νιώθουμε . Απλά πρέπει να φροντίζουμε να κοιτάζουμε τον φόβο μας στα μάτια , και να τον αντιμετωπίζουμε . Αυτή η ψεύτικη ασφάλεια δεν κρατάει για πολύ . Έχει ημερομηνία λήξης . Και τότε είναι που ο άνθρωπος νιώθει πιο ευάλωτος από ποτέ . 
 Με όπλο τη θετική σκέψη και την αναζήτηση του εαυτού μας και των ικανοτήτων μας , μπορούμε να νικήσουμε τον φόβο και να διώξουμε την απειλή . Ακόμα και ένα σκοτεινό δωμάτιο . Καθώς αυτό το σκοτεινό δωμάτιο , για κάποιους είναι το ίδιο τους το σπίτι , και θέλουν απλά να φύγουν μακριά και να απομακρυνθούν από τον κόσμο και την ασφάλειά του . Γιατί η ασφάλεια είναι που τους τρομάζει . Τα πολλά υποσχόμενα χαμόγελα , και τα μεγάλα λόγια . Αυτά τα λόγια , που στην πραγματικότητα , δεν έχουν ουσία . Είναι απλά κούφια λόγια , που ειπώθηκαν για να χαρίσουν στιγμιαία το αίσθημα της ανακούφισης . Και τα κατάφεραν . Απλά η διάρκειά τους ήταν μηδαμινή , και η ανακούφιση που αρχικά προσέφεραν , έγινε ένα ολοένα και μεγαλύτερο βάρος στην ψυχή του ανθρώπου .

 Δεν είναι λοιπόν ο κίνδυνος που μας φοβίζει . Αυτό που μας φοβίζει πραγματικά , έιναι η ασφάλεια . Κι αυτό γιατί κανείς μας δεν έχει νιώσει πραγματική ασφάλεια . Απλά παρεμφερή συναισθήματα , που μας καθιστούν ανίκανους να αντισταθούμε στην τυποποιημένη και έτοιμη ζωή . Έστω και μέσα από μία οθόνη . Γιατί αυτό είναι που μας κάνει ξεχωριστούς , η ικανότητά μας να κοιτάζουμε τους φόβους μας στα μάτια και να τους αντιμετωπίζουμε . Όσο δύσκολο κι αν είναι . Ακόμα κι αν χρειαστεί να μετατρέψουμε το δικό μας videogame σε πεδίο μάχης , με αντίπαλο τον φόβο . Μόνο έτσι θα νικήσουμε....
WeirdP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου